Så får du glasen att hålla längre

Du som har lagt ner tid och möda på att hitta snygga glas av hög kvalitet vill naturligtvis att de ska hålla ett tag. Att lägga dyra pengar på ett nytt set champagneglas är ganska onödigt om de får tråkiga repor eller andra skador efter ett par månader. Därför är det inte bara viktigt att hitta fina glas, utan minst lika viktigt att även ta hand om dem.

Rätt diskmedel

Det kan tyckas vara självklart att alla diskmedel är ungefär lika bra – det är ju trots allt en sorts flytande tvål, eller hur? Men riktigt så är det faktiskt inte. Det finns olika typer av diskmedel som lämpar sig särskilt för olika typer av glas. För att ta hand om dina glas på bästa sätt rekommenderas därför ett skonsamt alternativ, gärna ett som inte innehåller fosfat.

Ska man diska för hand eller välja tvättmaskinen?

Idag är det vanligt att man lägger in all disk i diskmaskinen. Vi har långa arbetsdagar, barn ska hämtas från dagis och skolor och middagar ska lagas – därför sparar man gärna lite tid och väljer diskmaskinen. Det behöver inte vara ett problem, framförallt om man väljer milda diskmedel och rätt diskmaskin. Prova gärna en diskmaskin med plasthållare som håller glasen på plats.

Även om det går bra att tvätta de flesta glas med hjälp av diskmaskinen är det oftast säkrare att tvätta dem för hand. Då går det betydligt snabbare, och du får bättre kontroll över hela processen.

Förvara glasen rätt

Ett annat självklart tips är att förvara glasen på rätt plats. Exklusiva glas bör ställas högt upp i köksskåpet eller i ett vitrinskåp där man inte riskerar att stöta till dem. Om du har barn bör du vara extra uppmärksam eftersom de älskar att upptäcka allt som finns i hemmet. Ta inga risker!

Se hela fyrklovern.se sortiment av glas för både vardag och fest https://www.fyrklovern.se/glas