Årets trend – inred hallen med omsorg

Tyvärr är hallen ett område i hemmet som lätt glöms bort när både kök, vardagsrum och badrum tar plats. Men hallen bör egentligen inredas med omsorg, då det är det första intrycket en besökare får av ett hem. Samtidigt ska den vara inbjudande och hemtrevlig varje gång man själv sätter foten över tröskeln. Under 2019 har hallen hamnat lite mer i fokus och vi ska lista några tips du kan ta del av.

Tänk smart förvaring

Trots att hallen kan utgöra ett litet utrymme, så bör det finnas bra förvaringsmöjligheter, speciellt om man i övrigt bor relativt litet. Skor, ytterkläder och ibland även städskåp ska rymmas i en hall och genom att ha det i åtanke, kan man se över ett antal välorganiserade lösningar. Spika upp en skoställning på väggen eller köpa ett skoskåp som går att dra ut och in i en vinkel. Underskatta heller inte vikten av snygga och behändiga krokar och hängare.

Investera i en skön bänk

En hall bör alltid ha något bekvämt att sitta på. Vem vet hur länge man måste vänta på en familjemedlem som gör sig i ordning inför kvällens bravader? Dagens hallbänkar är nästan en mix av en soffa, en stol, en bänk och en schäslong och kommer i mängder av modegenrer. Och det bästa av allt – en bänk skapar en myspräglad stämning och uppmuntrar till umgänge.

Hallen – rätt plats för speglar

Är det någonstans du bör investera i bra speglar så är det hallen. De flesta vill ta en sista glimt av sig själva innan de går ut genom ytterdörren. Med speglar får du också mer rymd, vilket är positivt i en mindre hall. Välj större, vägghängda speglar eller gör en enastående spegelvägg.

Hemmets knutpunkt

Det första du ser av ett hem är vanligtvis hallen som skvallrar om hur resten av ditt hem ser ut. Denna relativt nonchalerade yta får se och höra mycket – avsked, välkomstkramar och livliga diskussioner mellan vänner och familjemedlemmar. Gör den till en knutpunkt för både människor och idéer.