Bänkskiva i marmor – så fixar du stilen i köket

Marmor har blivit ett material som verkligen har skjutit i popularitet. Under år 2017 började marmor sakta men säkert att komma in i svenskars hem och under 2018 hade nästan alla ett soffbord eller annan inredning med just marmor. Till skillnad från många andra material så är äkta marmor relativt dyrt och något som inte alla har råd med å andra sidan håller bänkskivor i marmor i väldigt många år. Materialet är tåligt och har ett elegant utseende, något som har gjort att marmorn med fördel används i kök. Att ha en bänkskiva i marmor kan verkligen lyfta hela rummet och ett stort plus är att det är relativt enkelt att underhålla.

Rengöringstips

1. Det första som man ska tänka på när det kommer till rengöring av marmor är att inte använda ”sura” rengöringsmedel. Detta inkluderar rengöringsmedel med citron. Vill det sig illa så kan syran fläcka stenen.

2. Skulle du råka spilla ättika, kolsyra eller vin på bänkskivan så ska du torka bort detta direkt. Låt det inte ligga kvar!

3. Har du fått svårare och tuffare fläckar kan du använda dig av bakpulver. Blanda bakpulver med vatten och använd en mjuk trasa för att försiktigt gnugga blandningen på fläcken.

4. Undvik rengöringsmedel som är framtagna för att ta bort kalk! Undvik till varje pris!

5. Marmor är en natursten som är porös. Tappar du olja eller fett bör du därför avlägsna detta så fort som möjligt för att förhindra att bänkskivan suger åt sig fettet.

Andra typer av bänkskivor

För dig som inte tycker att en bänkskiva marmor passar in i ditt hem eller helt enkelt har tröttnat på trenden så finns förstås andra alternativ. Förutom laminat och trä så erbjuds andra stensorter, från kvartskomposit som är en stenblandning ihop med bindemedel till granit som är populärt i stora delar av Europa. Ser fler alternativ av bänkskivor hos frontapply.se.