Populära doftljus

Doftljus har lyst upp de svenska hemmen i decennier, och trots att deras popularitet varat så länge tycks vi inte tröttna på dem. Faktum är att ljusen som tillverkas idag blivit allt mer avancerade och speciella på olika sätt. Vi kan hitta dyra ljus för ca 6000 kr på Nordstrom.com, och favoriter från världens ledande modeskapare, t.ex. Tom Ford. Men vilka är egentligen de mest populära ljusen?

Yankee candles

Ljusen från Yankee är storfavorit nummer ett, och detta av flera anledningar. Kanske är det de djupa, kvalitativa dofterna som gjort märket till en tillförlitlig favorit, eller så handlar det kanske om att ljusen från Yankee håller betydligt längre än andra ljus. Designen är givetvis också snygg, och numera erbjuds nästan en myriad av olika, himmelska dofter. Prislappen är också låg, då ett stort ljus ligger runt 250 kr.

Bridgewater

Ett annat populärt alternativ är märket Bridgewater, som sticker ut i mängden eftersom företaget skänker pengar till undernärda barn för pengarna som tjänas in. När du köper ett ljus från Bridgewater är det således som att skänka en peng till ett svältande barn – och det är ett svårslaget koncept. Utöver detta är ljusen tillverkade av sojavax, och håller länge. Ett större ljus kostar 249 kr.

Voluspa

Sist  men inte minst är även Voluspa ett märke som många konsumenter väljer. Den största fördelen med den här tillverkarens ljus är att de har en mycket koncentrerad doft som håller länge. Detta beror på att vaxet är tillverkat av samma ingredienser som krämbaserad kosmetika, nämligen parafinvaxer. Priserna börjar kring hundralappen.

Lexington

Bland sitt stora sortiment har märket Lexington även mysiga ljus som bjuder på härliga, fräscha dofter. Ljusen finns i stilren design och är ganska dryga, så du behöver inte oroa dig för att de brinner rakt ner på en gång. Priser ligger på 495 kr.