Tre tips för hallen från Ikea

En hall är något som nästan alla lägenheter och hus har, men ändå kan hallen vara ett av de rum som är svårast att inreda. Orsaken till detta är att hallar oftast är små och trånga. Det finns helt enkelt inte plats att inreda hallen som man önskar. På Ikea kan du hitta ett flertal olika förvaringslösningar som passar utmärkt och även kompletta hall-koncept som gör det enkelt att hitta det du behöver hitta, samtidigt som du kan gömma undan det du inte vill ska synas.

  • Hallen är det första du ser när du kommer hem och det första som dina gäster ser när de kommer på besök. Har du tillräckligt mycket utrymme; satsa på garderobssystem med skjutdörrar så att hallen alltid ser städad ut.
  • Många skor i hemmet? Du är inte ensam. Ikea har ett flertal olika förvaringsskåp och skohyllor där du kan låta skorna synas eller gömmas helt utifrån dina önskemål.
  • En bra belysning i hallen är lika viktigt som en bra belysning i badrummet eller vardagsrummet. Satsa på en taklampa som ger ett kallt, klart sken, men komplettera även med punktbelysning för den rätta stämningen. Bara för att man inte vistas i hallen hela tiden betyder det inte att den ska vara tråkig.

I hallen klär man på sig för att bege sig av till jobbet, skolan eller ut på nya äventyr, men det är också i hallen som man hänger av sig efter en lång och slitsam dag. Gör det enkelt att hålla rent och snyggt med smart förvaring så slipper du trängas med ett 10-tal andra jackor och skor innan du kan kliva innanför dörren ordentligt. Har du en liten hall kan du med hjälp av speglar, antingen en stor eller flera små, skapa illusionen av ett större utrymme.